Coaching (loopbaan)

Heb jij motivatieproblemen & behoefte aan (loopbaan) coaching?

Motivatieproblemen? Soms heb je een periode waarin je spanning voelt tussen datgene waar je energie van krijgt en hetgeen je doet. Op zo’n moment helpt het om er vroegtijdig met iemand over te sparren. Omdat je er zelf even niet uit komt of omdat je merkt dat je in oude gedragspatronen vervalt. Coaching kan juist dan helpen.

NB: Coaching is nadrukkelijk preventief bedoeld en is daarom ook geen behandeling voor een burn out – bore out of zelfs een depressie.

De gesprekken die wij voeren zijn niet ‘zweverig’, ze zijn zelfs vaak erg concreet en met eenvoudige stappen. Ik maak gebruik van mijn eigen ervaringen en de nodige theoretische onderbouwingen. Het is een geleidelijk proces en geen wondermiddel.

De coaching is met name gericht op jouw loopbaan, op welke baan je ook loopt. Het gaat dan vaak over het weglekken van positieve energie, je denkt dat je een motivatieprobleem hebt, maar eigenlijk geeft het je iets aan.

Ik vergelijk het vaak met een steentje in je schoen. Zit er bij jou een steentje in de schoen en begint het hinderlijk te worden? Dan is het tijd om er even bij stil te staan, schoen uit te trekken en het steentje eruit te halen.

Ik geloof in de kracht van intrinsieke motivatie als duurzame brandstof voor de mens. Met andere woorden, het nodige functionele egoïsme kan geen kwaad. Van nature is intrinsieke motivatie namelijk ook gericht op iets kunnen betekenen voor een ander. De puurste vorm van intrinsieke motivatie noemt men een autotelische activiteit, dan is het doen van de activiteit de beloning.

De 4 pijlers zijn:

  • Gelijkwaardigheid
  • Positiviteit
  • Vertrouwen
  • Tijd & Aandacht

Lees hieronder enkele recensies:

“Bedankt Louis, voor de geweldige gesprekken en je energie. Je hebt me echt aan het denken gezet. Ik ben ervan overtuigd dat jij in de toekomst voor velen een inspiratiebron gaat zijn! Wil je je werk nog leuker maken, wil je effectiever of professioneler worden? Neem dan eens contact op met Louis!”

Medewerker gemeente Sint Anthonis

Hoe gaat het in zijn werk?

We spreken een tijdstip af waar we elkaar ontmoeten (bij voorkeur in de regio Arnhem/Nijmegen). Op een plek waar we volop de ruimte hebben om vrijuit te denken en te doen. Dat kan hardlopen/trailen/wandelen en of een andere activiteit zijn. Fysieke beweging geeft je lichaam en geest namelijk de ruimte om helder na te denken.

  • En als je het leuk vindt neem ik de bedrijfsteckel mee. Zij is een expert in intrinsieke motivatie en functionele recalcitrantie. Met name dat laatste is voor sommige een uitdaging.

“Louis heeft een zeer inspirerende visie op het nieuwe denken, dit brengt hij met een glimlach en een dosis enthousiasme. Altijd in voor een goed potje sparren over zowel persoonlijk als zakelijke ontwikkelingen, waar je met meer energie uit komt dan je erin bent gestapt.”

(Initiator Nourish [+] Positivity)

Voorwaarden:

Ik reserveer de ochtend, middag  of avond voor je. Dan is er de volledige TIJD en AANDACHT voor jou. Geloof jij ook in een duurzame relatie waarin we jouw coachvraag kunnen behandelen dan ga ik er van uit dat je mijn dienst op waarde schat. Dat noemen ze waardebepaling achteraf. Ik denk daarom niet in uurtje factuurtje of aan een sessie van max. 60 minuten. Dat bevordert vaak het proces niet.

”De man die mij op de hackathon een nieuw woord leerde: autotelisch. Verrassend je ontmoet te hebben! Je kwam op een key- moment.

Groet van een Manual-teamlid!”

Richtlijn:

Waarderingen boven de € 100,- exclusief btw zijn vaak een teken dat er nieuwe inzichten opgedaan worden en dat jij er baat bij hebt (win-win). Mijn voorkeur heeft directe feedback (indicatie ong. binnen een week). Je geeft dan aan voor welk bedrag (exclusief btw) je een nota wilt ontvangen. Uiteraard is dit een richtlijn.

Ik sta open voor andere vormen. Zo heeft iemand voorgesteld om met een ‘strippenkaart’ te werken, 10 strippen voor € 500,- exclusief btw. En dan geef je per sessie aan hoeveel strippen het jou waard was. Dat varieert in dit geval dan tussen de 2 strippen en de 10 strippen per x.

Louis is a very enthusiastic and open-minded person, who likes to keep track of developments in a large number of fields, like psychology, accounting and organizational behavior. He is friendly and trustworthy, and he will certainly make significant contributions to the organizations that have the good sense to ask his advice.

Teacher at Radboud University, Nijmegen

%d bloggers liken dit: