Over Control & Motivate

De missie van Control & Motivate is:

Om een einde te maken aan de doorgeslagen controle cultuur met de op angst georiënteerde mythe van beheersbaarheid. Laten we daar samen een einde aan maken en weer gaan, Met de wetenschap dat het streven naar meer controle leidt tot minder controle, mindere resultaten en minder gemotiveerde mensen. Daarvoor bieden we met Control & Motivate de oplossing: meer professionele ruimte!

Professionele ruimte:

Professionele ruimte bestaat uit het creëren van gezonde kaders. Hoe zorg je er dan voor dat professionals kaders omarmen? Met een dosis Simon Sinek  – Golden Circle en een snufje Wouter Hart – terug naar de bedoeling gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat jij en je collega de vrijheid krijgen die jullie nodig hebben. Jij weet waar je het over hebt en je weet (hopelijk) ook waarom je het werk bent gaan doen!

Intrinsieke motivatie:

Control & Motivatie is opgericht vanuit de overtuiging dat medewerkers professionals zijn die vanuit intrinsieke motivatie een bijdrage willen leveren aan de organisatie waaraan ze verbonden zijn. Waarbij individuele belangen en behoefte prima samengaan met de bestaansreden van de organisatie.

Control & Motivate is opgericht vanuit een persoonlijke driehoek – sport – studie – ondernemerschap/autonomie.

In 2014 is Louis Goulmy begonnen met triathlon (zwemmen, fietsen & hardlopen). Bij deze sport is beheersing cruciaal voor een goed eindresultaat. Het verdelen van de energie gedurende de wedstrijd is belangrijk om gezond en wel over de finish te komen. Duurzaam omgaan met deze energie is daarmee een van de succesfactoren van een triatleet.

Control & Motivate is een samenvoeging van een studie economie, accountancy & control en mijn sport. Tijdens de studie was hij gefascineerd door de mate waarin we denken activiteiten te beheersen (het geliefde: in control zijn), maar dat naarmate we meer proberen te beheersen juist niet in control zijn. Bureaucratische zwaargewichten kunnen zich namelijk niet snel genoeg aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid. Dit komt met door een (doorgeslagen) controle cultuur (systeemwereld) en zorgt in de leefwereld voor frustratie & mindere uitkomsten.

Met een hoge mate van functionele recalcitrantie is hij daarom Control & Motivate gestart, omdat hij zag dat er binnen veel organisaties vakkundig de intrinsieke motivatie om zeep geholpen werd. En laat dat nu net de belangrijkste brandstof zijn voor de mens. Want DUURZAAMHEID geldt namelijk niet alleen voor de energie die uit een stopcontact komt, maar geldt ook voor de ENERGIE van mensen.

 

Nieuwe kijk op control:

Door een nieuwe kijk op control (beheersing) vergroot Control & Motivate de professionele ruimte van en voor medewerkers. Waarbij er nog steeds sprake is van control (beheersing), maar waarin er ruimte is creativiteit en aanpassingsvermogen wordt verhoogd. Waar de juiste kaders voor medewerkers ruimte biedt voor professionele inzichten. Of zoals Loesje het zegt “Tussen die grenzen vond ik mooi mijn vrijheid terug”

Frisse en energieke blik

Door de mensen te steunen die ervaren dat regels/procedures steeds meer bepalend worden bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Door voor, maar bovenal met hen aan de slag te gaan kan er energie loskomen. Deze energie bestaat uit intrinsieke motivatie en zorgt voor positiviteit en voldoening!  Dit doe ik samen met jou, en met een frisse en energieke blik op organisaties en de mensen die er werken.

De kernwaarden:

Vertrouwen:  (vertrouwen in en op jezelf is belangrijk om vertrouwen te geven aan anderen).

Transparantie:  (open en eerlijke communicatie).

Positiviteit: (iedereen wil zijn of haar steentje bijdragen).

Control & Motivate verzorgt:

    • Organisatieadvies op het gebied van management control & motivatie.
    • Begeleiding bij verandertrajecten & cultuurveranderingen.
    • Presentaties/lezingen over: professionele ruimte, control en motivatie.
    • Interim (tijdelijke opdrachten 3 – 6 maanden).

Wie zit er achter Control & Motivate?

Meer weten over de persoon achter Control & Motivate: Louis Goulmy en connect

Recensies

“Bedankt Louis, voor de geweldige gesprekken en je energie. Je hebt me echt aan het denken gezet. Ik ben ervan overtuigd dat jij in de toekomst voor velen een inspiratiebron gaat zijn! Wil je je werk nog leuker maken, wil je effectiever of professioneler worden? Neem dan eens contact op met Louis!”

(Medewerker gemeente Sint Anthonis)

“Louis heeft een zeer inspirerende visie op het nieuwe denken, dit brengt hij met een glimlach en een dosis enthousiasme. Altijd in voor een goed potje sparren over zowel persoonlijk als zakelijke ontwikkelingen, waar je met meer energie uit komt dan je erin bent gestapt.” (Initiator Nourish [+] Positivity)

Louis is a very enthusiastic and open-minded person, who likes to keep track of developments in a large number of fields, like psychology, accounting and organizational behavior. He is friendly and trustworthy, and he will certainly make significant contributions to the organizations that have the good sense to ask his advice.(Teacher at Radboud University, Nijmegen)