Het geheim van Geluk & Succes

Ik lig in bed, de uitzending van Studio Olympic park te kijken. Een veelbesproken uitzending. Maar wat mij opvalt is de manier waarop Dorian en Marit hun sport benaderen. Dit is het geheim van Geluk & van Succes! De vraag is echter of een medaille (succes) zorgt voor geluk of dat geluk zorgt voor succes. Dit wordt door Marit en Dorian erg mooi omschreven in de uitzending.  Ze krijgen de vraag voorgelegd of topsport de hemel of de hel is.

NOS Studio Olympic Park

Het fragment begint bij deze vraag die o.a. Marit en Dorian voorgelegd krijgen in NOS Studio Olympic Park. Marit legt uit hoe ze (samen met Dorian) de formule van geluk heeft omgedraaid. Helaas is het beeldmateriaal niet meer beschikbaar. Vandaar een korte uitleg. Bij beide spat het plezier eraf. Dit is de basis van hun motivatie. Het plezier in de sport zorgt ervoor dat ze elke keer vol enthousiasme gaan trainen. Met als resultaat een gouden plak.

Shawn Achor – the happy secret to better work

Deze manier van kijken naar geluk en het bereiken van geluk & succes wordt beschreven binnen de positieve psychologie . Shawn Achor’s Ted Talk is erg populair, hij legt uit hoe we de  formule van geluk kunnen omdraaien. Want als we dat niet doen, duwen we geluk achter de cognitieve horizon van het brein. En zal het brein nooit / minder snel geluk ervaren.